BLOG

Podzim je obdobím, kdy se příroda připravuje na zimní čas, obdobím regenerace.Lze ho nazvat očistným, můžete to pozorovat všude kolem sebe. Stromy pomalu ztrácejí své listí, tráva již není zelená, země hnědne a síla se vrací do kořenů.Pojďme se i my společně ponořit do této síly za pomocí přátel z rostliné říše - dědečka Tabáčka a Rapé.

Přidala jsem do tabáku pár plátků téměř slunovratové růže a natolik ho zjemnila... Při přípravě na setkání jsem pracovala s růží jako s rostlinou, z níž jsem měla v plánu přichystat pouze růžovou vodu. Ale sama květina byla natolik silná, že se stala jako celek, součástí celého procesu v kruhu .

Jóga

26.05.2022

Ráda bych Vás přivítala na svých hodinách jógy, které se opět budou konat od září 2022. Prozatím se můžete těšit na jógu v Lanškrouně a České Třebové. Další údaje budou upřesněny později.

Domov

25.04.2022

Najít dům, aby měl to, co jsme potřebovali, bylo těžké. Hodně těžké. Bylo spousty zvratů, pádů a nadějí. Několikrát se stalo, že už už jsme se do nějakého místa zamilovali, ale vysněná představa se v skutečnost nepřekulila.

Protože už se nám to pomaloučku blíží a dušičky jsou už už za rohem, byli jsme minulý týden v tisovém lese pro dřevo na tzv. "dědky".

Ač zimní slunovrat je o zrozeni nového světla, stále jsem vnímala, jak na mě Morena promlouvá.

Hry s dětma

19.10.2020


Hry s děckama mě baví, obzvlášť když můžu propojit ve hře to, co se v přírodě zrovna děje🍎Je zábava pozorovat jak skrze plody přírody reaguji na změnu, kterou cítí ve vzduchu v daném ročním období🍂Jestli sháníte nějaký lidovou inspiraci s nádechem našeho folklóru spojenou s tvořením s dětmi, doporučuji shlédnout večerníček Chaloupka na vršku...

Baba Jaga

18.09.2020

Lekla jsem se a vlastně i bála. Naštvala mě její přítomnost, proč tam je ona, nehezká, nehybná, ponurá bytost a nejsou kolem jen hezké věci, které mě vítají s otevřenou náručí a říkají mi jemným, všeobjímajícím hláskem: ,,Ano, ano, přesně toto tady chceme."

Pálava

09.09.2020

Pálava, ta magická Pálava
..dnes jsme se přes Pavlov vydali na Pavlovské vrchy, konkrétně na Stolovou horu.
Když jsme zvládli přes veškeré mé nadávky a útrapy těch 10-12 minut výšlapu,😂😅 (jo,už holt taková prostě jsem🌚) vyloupl se na nás krásný výhled. Rozhodila jsem uprostřed těch panoramat na zem mikinu, lehla si na ní a zavřela si na chvilku...

Tereza Machačová
Kineziologie One Brain
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!